امروز میخوام یکی از کتابهای مورد علاقمو معرفی کنم.کتابی که چندین بار خوندم ولی باز هم برام تازگی داره.
"اتاق آبی"
حتمأ همه اسمشو شنیدین آخه تو ادبیات دبیرستان یه قسمت از اون آورده شده.درباره این کتاب مطلب خوبی رو تو یه سایت پیدا کردم که برای صرفه جویی در مصرف انرژی و زمان(!) از همون مطلب استفاده میکنم والبته با ذکر منبع!
اتاق آبی عنوان آخرین نوشتهی سهراب سپهری (1307-1359)، شاعرنوپرداز و نقاش ایرانی که در 1369 منتشر شد. این کتاب که در واپسین سالهای زندگی سپهری نوشته شده و پس از مرگ وی به چاپ رسیده است، دارای سه بخش مستقل به نامهای "اطاق آبی"، "معلم نقاشی ما" و "گفت و گو با استاد"، مربوط به سه دورهی کودکی، نوجوانی و میانسالی اوست.
"اطاق آبی"، یگانه بخشی است که تاریخ نگارش آن (5 آبان 1355) مشخص است و آن توصیف اطاقی است در انتهای باغ خانهای که سپهری، ضمن توصیف دقیق اطاق، آن را مکانی نمادین و تحت تاثیر اساطیر بودایی و هندویی، نمونهی کوچک کیهان میداند و از درک جنین شباهتهایی لذت میبرد. غالب عناصر نمادینی که در این نوشته به کار رفته در آثار شعری نویسنده نیز جایگاه ویژهای دارد؛ از جمله استفاده از رنگهایی چون آبی و زرد و سپید و شرح معنای تمثیلی آنها، حضور مار، جانور اساطیری گوناگون و بیان رابطهی مار و آب و باروری منجر میگردد. در بخشی از این نوشته، تاثیر آیین دائورا میبینیم. سپهری در جای دیگر، تحت تأثیر دین هندوبودایی، مار را «ماند الا» میپندارد. معماری اطاق آبی این گونه وصف میشود: «کف آن مربع شکل و طاق ضربی آن مدور بوده» که یادآور «خانهی تقویم» میگردد. در نظر نویسنده، مربع نماد زمین و دایره نماد آسمان است و بدین سان، اطاق آبی فضایی مقدس است.
توضیح بخشهای دیگر کتاب در ادامه مطلب...
ادامه مطلب |